Stipendium till speciallärare

Resestipendium till Samskolans speciallärare

Föreningen för Saltsjöbadens Samskolas Främjande har beslutat att tilldela Samskolans specialpedagog Karin Bjare samt speciallärarna Pia Axelson och Malin Söderberg Wikström 2016 års resestipendium.  Föreningen, som startades 1921, stödjer ändamål av betydelse för Samskolans utveckling och som kommer skolans alla elever till del.

Så här beskriver Karin, Pia och Malin vad de ska göra med stipendiet:

En av skolans utmaningar är att få med alla elever på tåget och få dem att nå skolans mål.

Vårt uppdrag och skolans stora utmaning är att alla elever ska ha en rimlig chans att nå kunskapskraven och få rätt förutsättningar att göra det. För att elever ska prestera och nå kunskapskraven måste deras olikheter ses som en tillgång i skolan.

Vi har intresserat oss för hur man på olika skolor arbetar med inkludering, bemötande och anpassningar för elever i behov av stöd. Vi har läst om Ross Greens forskning som han har bedrivit i fyra skolor i staten Maine i USA och därför vill vi besöka dessa skolor för att se hur de har implementerat forskningen i praktiken.

Lärarna vi arbetar med gör ofta allt som står i deras makt för att få alla elever att nå skolans krav. Vårt mål med studieresan är att få med oss kunskap och verktyg till vår egen verksamhet för att vidga det kollegiala synsättet gällande bemötande av elever på vår skola. Detta gör vi genom att föreläsa för våra kollegor om våra erfarenheter efter studieresan.

Stort grattis till Karin, Pia och Malin och tack Främjandet för det generösa stipendiet!

Barbro Widlund Ivarson