Nobelt besök på Samskolan

På samskolan i Saltsjöbaden pågår Nobelförberedelserna för fullt. Inte bara kommer man dela ut sitt egna nobelpris i litteratur – Novellpriset, utan man väntar även besök från Nobelpristagaren i Medicin, professor Jeffrey C. Hall.
-Det är en stor ära att få ta emot det här besöket och det stämmer väl överens med vår satsning på att få in forskning i undervisningen och klassrummen, säger Britta Wikman

På Samskolan blir fredagen 8/12 en heldag i vetenskapens tecken. Efter högtidligt mottagande med musik och tal kommer professor Jeffrey C. Hall tillsammans med eleverna få diskutera vetenskapens roll i vårt samhälle.

Eleverna kommer vara värdar under dagen och guida professor Jeffrey C. Hall runt i skolan med förhoppningsvis möjligheter till informella och inspirerande samtal.

Sveriges Television kommer följa besöket så vi hoppas att Samskolan får skina lite i den nationella Nobelglansen.