Nyfiken på Samskolan?

Nyfiken på Samskolan?

Om du är intresserad av att ditt barn ska gå på Saltsjöbadens Samskola  läsåret 2017-2018 är du varmt välkommen till ett personligt möte med skolledare på Samskolan. Skicka ett mejl till Annika.Billing@nacka.se så kontaktar jag dig för att boka en tid. Du kommer att få information om Samskolan och hur vi arbetar för att ditt barn ska få ett lärande med kvalitet varje dag.

Ska ditt barn börja i förskoleklass? Vi på Saltsjöbadens Samskola vill gärna berätta för dig om vår verksamhet och hälsar dig varmt välkommen till ett informationsmöte onsdagen den 18:e januari kl. 18.00 -19.00 då vi berättar om Samskolan och vår verksamhet.

Vi träffas i våra förskoleklasslokaler, två trappor upp i N-huset.

Vill du komma och besöka skolan och förskoleklassen någon dag i december eller januari för att titta på verksamheten i mellan 8.30-14.00 är du välkommen att kontakta Annika Billing, bitr. rektor på annika.billing@nacka.se

Välkommen till Samskolan!

Läs mer

Euronews gör reportage på Samskolan

Euronews gör reportage på Samskolan

Den europeiska nyhetskanalen Euronews besöker Samskolan och gör ett reportage om utbildning för ensamkommande flyktingbarn.

Läs mer

Återkoppling från förra årets nior

Återkoppling från förra årets nior

Uppföljning av Samskolans elever i årskurs 9 juni 2015

 

Samskolan bjuder årligen in sina gamla nior till en återträff för att få återkoppling på hur de har upplevt sin grundskoleutbildning samt hur det går för dem på gymnasiet. Våra nuvarande och tidigare elever är viktiga ambassadörer för Samskolan.
Hälsningar från våra gamla nior till våra nuvarande elever:
Ta dina studier seriöst och plugga hårt (21 elever)
Ta vara på din tid på Samskolan (12 elever)
Sätt ett mål med dina gymnasiestudier och spara kraft till det (5 elever)

Några citat:
”Gör ert bästa, stressa inte, allt löser sig”

”Ta vara på det som XXX! Jag saknar det mer än vad jag trodde jag skulle göra… Var bra förebilder för alla yngre så att dem tar efter era coola personligheter”

”slösa inte bort det här året, om ni gör det kommer ni ångra er djupt. Koncentrera er på lektionerna och lyssna på läraren, ta anteckningar, delta i lektioner. Då blir arbetet roligare och ni lär er med. Det har ni mycket användning för senare i livet. Jag vet att det är svårt, tro mig, men försök lägga ner åtminstone 90 % i varje arbete, det kommer vara värt det i slutet”

”HA KUL!!! Njut och fokusera, livet på samskolan är guld!”

”Att inte oroa sig allt för mycket om sina betyg, och om gymnasievalen… Till slut så kommer man hamna där man trivs”

”Fokusera på skolan men ta inte ut er för mycket, ni måste ha krafter kvar till 3 år i gymnasiet.”

(Klicka på graferna för att förstora dem)

 

gym

 

överens

bästa

De förbättringsområden som eleverna påtalade var väldigt skiftande, men två områden bör nämnas: skolmaten behöver förbättras (ansåg 9 elever) och att Samskolans elever på ett bättre sätt ska få stöd i form av extra anpassningar (ansåg 5 elever). I övrigt fanns inget utvecklingsområde som lyftes fram av fler än en eller två elever.

Läs mer

Våttova en platta och nålfilta en tavla

Våttova en platta och nålfilta en tavla

Eleverna i årskurs 3 har lyssnat till berättelsen ”Pojken och hans ulliga får” av Anna-Clara Tidholm. Under tiden som de lyssnat till berättelsen har de ritat en teckning till sagan. Denna teckning har sedan blivit en tavla i tekniken nålfiltning.

Först har eleverna våttovat en platta med ull, vatten och såpa. Plattan har sedan blivit tavlans bakgrund. Eleverna har därefter filtat, med en speciell filtnål, fast sitt motiv av ull i olika färger.

Visst blev det färgglatt och vackert!

 

 

 

IMAG0191 IMAG0192 IMAG0193 IMAG0194

Läs mer

Samskolan 100 år

Samskolan 100 år

.

.

.

.

.

.

.

Samskolan firade 100 år den 3:e november!

Vi på Samskolan vill framföra ett stort tack till alla er som närvarade vid vårt firande av Samskolans 100års firande och gjorde det till en glad och trevlig kväll!

 IMG_6609 IMG_6462 IMG_6494  IMG_6627 IMG_6614 IMG_6648 IMG_6597 IMG_6594

Läs mer

Fjädernpriset till Karin och Katarina

Fjädernpriset till Karin och Katarina

Karin och Katarina har tilldelats Fjädernpriset för sitt projekt  ”Hungerspelen, ett sätt att tillmötesgå elevernas intresse och samtidigt uppnå ett effektivt lärande”. De har också presenterat sin artikel på kvalitetsdagen i Nacka stadshus.

Om man är nyfiken på artikeln kan man gå in på Skolporten http://www.skolporten.se/forskning/utveckling/effektivt-larande-utifran-elevers-intresse/

Läs mer
Samskolan Saltsjöbaden   Samskolevägen 1, 133 34 Saltsjöbaden   Tel: 08-718 82 00   Fax: 08-718 82 02   samskolan[a]nacka.se